Механічний захист дисків коліс від крадіїв

Механічний захист дисків коліс від крадіїв

Далеко не кожен власник особистого чи комерційного легкового автомобіля має змогу безпечно залишати машину в гаражі, підземному паркінгу. Під час тривалого перебування на вулиці, власник, в першу чергу, ризикує втратити колеса. Болти легко відкрутити за допомогою звичайного ключа. Тільки спеціальні секретки https://wefix.com.ua здатні створити непереборну перепону для крадіїв автомобільних коліс.

Популярність секреток для коліс

Кріплення коліс повинно утримувати диски в статичному положенні відносно ступиці. В такому випадку транспорту не загрожує втрата одного або декількох коліс безпосередньо під час руху по дорогах з різним покриттям. Особливо небезпечно втратити колесо під час руху на великій швидкості. Саме тому водії особливу увагу приділяють вибору якісних та надійних болтів для кріплення колеса. Секретки, як додатковий захист, повинні мати наступні характеристики:

  1. Зроблені з досить міцного металевого сплаву, здатного утримувати цілісність.
  2. Тільки нержавіючий сплав, щоб не спричинити корозійні процеси.
  3. Секретка повинна мати унікальний вид головки та насадку для викручування.
  4. Пручатися мимовільному викручуванню під час повсякденних поїздок.
  5. Кожне колесо повинно мати щонайменше одну унікальну секретку.

Крадій коліс, як що бачить, що на машині встановлені секретки, не буде навіть намагатися відкрутити їх. Занадто великий ризик не впоратися з поставленою задачею, та попастися на гарячому. Достатньо один раз купити секретки, щоб забезпечити захист коліс на весь термін експлуатації дисків.

Чи варто купляти дві пари секреток

Якщо машина буде знаходитися в межах майданчика біля багатоповерхівок чи в громадському просторі з постійним потоком людей, іншого транспорту, одного комплекту секреток буде досить. У потенційних крадіїв буде занадто мало часу, щоб намагатися зрізати болти за допомогою електроінструменту, який видає занадто багато шуму. Дві пари секреток можуть знадобитися в наступних випадках:

  • машина час від часу залишається у дороги буз нагляду;
  • звичайна стоянка вночі без камер спостереження;
  • регулярні поїздки у відрядження на особистому авто;
  • додатковий, необхідний захист для комерційних машин;
  • загальна недовіра до місцевості, де експлуатується транспорт.

Секретки не створюють додаткових проблем для власника машини, за умови, що він в салоні зберігає спеціальну головку, яка допоможе відкрутити болт в разі заміни колеса. В протилежному випадку, секретку майже неможливо демонтувати в польових умовах.