Особливості АКБ з герметичним корпусом

Особливості АКБ з герметичним корпусом

Більшість сучасних водіїв не мають змогу приділяти багато часу на обслуговування власного чи комерційного транспортного засобу. Як негативні наслідки, звичайний стартер ній акумулятор не витримує навантаження та виходить з ладу в перші два роки експлуатації. Якщо з самого початку вибрати якісних АКБ https://aku.lviv.ua з герметичним поліпропіленовим корпусом, він гарантовано пропрацює під капотом авто п’ять років.

Особливості конструкції сучасної батареї

Найсучасніші стартерні батареї за принципом роботи не відрізняються від моделей, які були закладені на наприкінці минулого століття. Але, суттєво змінився сам корпус. Основною причиною передчасного зносу свинцевих пластин та появи корозійних процесів, є втрата води з електроліту в банках. Саме тому, інженери, попрацював над поліпропіленовим корпусом, досягли наступних результатів:

  1. Акумулятор має герметичну верхню кришку.
  2. Електроліт не здатен витікати навіть під час перевертання.
  3. Пари води конденсуються в складному лабіринті кришки.
  4. Краплі води під силою тяжіння повертаються у банки.
  5. Рівень електроліту завжди залишається на одному рівні.

Якщо не допускати втрати ємності акумулятора під час повсякденної експлуатації, стартерна батарея гарантовано буде утримувати необхідну кількість заряду, та видавати потужний струмінь току, щоб запустити двигун в роботу. Надійній АКБ здатен швидко та впевнено запустити в роботу навіть дизельний двигун в зимовий холод.

На що ще варто звернути увагу

Повсякденна експлуатація машини та свинцево-кислотної батареї буде значно простішою, якщо в верхній кришці АКБ буде присутній спеціальний індикатор платності електроліту. Під час втрачання заряду, під час активної їзди містом, генератор машини не встигає поповнювати запас. Електроліт втрачає щільність та має значно менший запас потужності для запуску двигуна та живлення залежних від електрики приладів. Якісний АКБ має й інші особливості:

  • корпус, яких захищає пластини батареї від фізичних пошкоджень;
  • вдало розташовану ручку для транспортування важкого аксесуара;
  • додатковий запас електроліту на випадок часткового розряджання;
  • мінімальний показник природної втрати ємності батареї;
  • стійкість до вібрації від двигуна автомобіля.

Сучасний, якісний, надійний автомобільний акумулятор – це надійний помічник кожного водія автомобіля. Сучасну машину майже неможливо запустити в роботу, якщо акумулятор випадково сів, чи втратив запас ємності під час тривалої стоянки.