Особливості лікування ясен

Особливості лікування ясен

Стоматологія, це не тільки розв’язання проблем з зубами. Спеціалісти можуть допомогти з різноманітними складнощами, навіть запального характеру. Симптоми гінгівіту повинні бути маяком, щоб якомога швидше звернутися до фахівця. Вчасно призначене лікування дозволить придушити гінгівіт, нівелювати майбутні сумні наслідки.

Найрозповсюдженіші проблеми

Існую досить великий перелік проблем, які спроможні викликати хвороби ясен. Це не обов’язково зовнішні та внутрішні причини, на які не здатна вплинути окрема людина. Зазвичай, у своїх проблемах винна сама людина. Варто знати типові гінгівіт симптоми, щоб мати уявлення, з якими проблемами в майбутньому можна стикнутися:

  1. Виражене почервоніння ясен, в окремих ділянках.
  2. Можливе підвищення температури в роті.
  3. Набряклість в місці запалення ясен.
  4. Невелика кровотеча, особливо під час жування.
  5. Проблеми з уживанням твердої їжі.

Додатково, катаральний гінгівіт супроводжується неприємним, стійким запахом із ротової порожнини, який майже неможливо придушити за допомогою ополіскувачів та регулярним чищенням зубів щіткою та пастою. Гінгівіт — це наліт на зубній емалі, який перетворюється на проблему з яснами, з поступовим випадінням окремих зубів.

Процес позбавлення запалення

Стоматологія Київ практикує комплексний підхід під час діагностики та персоналізованого лікування ротової порожнини. Що таке гінгівіт ви тепер знаєте, та якими негативними наслідками це може загрожувати. На питання, як лікувати гінгівіт, є певний алгоритм дій, який використовують досвідчені стоматологи. Варто його дотримуватись, але з урахуванням сукупних рекомендацій:

  • запальний процес придушують за допомогою медикаментів;
  • призводять повноцінну чистку зубної емалі;
  • оглядають ротову порожнину на відсутність порізів;
  • можливе хірургічне лікування ясен.
  • у запущених стадіях можуть назначити антибіотик.

Хоча катаральний гінгівіт зазвичай не становить серйозної загрози для здоров’я, але без своєчасного лікування він може прогресувати більш серйозні форми пародонтиту, що може призвести до втрати зубів. Тому важливо звертатися до стоматолога за перших ознак запалення ясен.

В найгіршому стані, коли діагностовано катаральний гінгівіт, без стоматологічної хірургії обійтись точно не вдається. Тому, найкращим лікуванням завжди буде профілактика. Стоматологія Нивки рекомендує звертатися двічі на рік, щоб оглянути ротову порожнину. Своєчасно виявити проблемні місця та простими методами позбутися майбутніх серйозних проблем. Ніколи не стикатися з хронічними запаленнями ясен.