Вибираємо килим для квартири

Додаткове покриття для підлоги, це не тільки прикраса будь-якого приміщення, але й можливість підвищити затишок у власному житлі. Для прикладу, безворсові килими дуже просто прибирати під час повсякденного прибирання за допомогою звичайного порохотягу. Але при цьому вони заглушають звуки ходіння людей, які можуть передаватись через перекриття. Мінімізують ризики конфліктних ситуацій із сусідами.

З яких матеріалів виробляють сучасні килими

Завдяки розвитку сучасної текстильної промисловості існує велика кількість як натуральних, так і штучних волокон. Завдяки особливостям плетіння, споживач може вибрати килим із певними експлуатаційними характеристиками. Вовна та шовк, як початковий матеріал, не завжди актуальні у сучасній квартирі. Споживач може розраховувати на такі матеріали:

  1. Натуральні волокна ідеально підходять для спальні, де на них впливає мінімальна активність ніг.
  2. Штучні волокна, віскоза, чудово чинить опір повсякденній експлуатації, і не викликає алергічної реакції у дорослих та дітей.
  3. Синтетичні волокна найпопулярніші. Вони особливо стійкі до негативних факторів експлуатації. Але, не завжди доречні у дитячій кімнаті та спальні.
  4. Більшість сучасних рішень поєднує в собі два або навіть три типи волокон, щоб досягти унікальних експлуатаційних характеристик.

Широкий асортимент, який може забезпечити магазин Шоурум, дозволить підібрати килимове покриття практично під будь-який куточок у сучасній квартирі. Завдяки килимам, можна суттєво утеплити приміщення, без застосування інших, дорогих та складних технологій. Крім цього, килимове покриття залишається привабливим з часом.

Вибір килима за типом приміщення

Правильно підібраний виріб не тільки підвищить комфорт та затишок практично в будь-якому приміщенні, але й мінімізує час та зусилля на його чищення. Завдяки широкому асортименту та сучасним матеріалам підібрати оптимальний килим можна навіть для кухні, де завжди є ризик попадання їжі на ворсисту поверхню. Основними рекомендаціями варто виділити:

  • килим для спальні варто обирати з довгим ворсом;
  • у дитячу кімнату лише короткий ворс та яскравий малюнок;
  • вітальня потребує великого виробу із середнім злодієм;
  • передпокій варто укомплектувати безворсовими виробами.

У будь-якому випадку, магазин килимів має досить великий асортимент виробів, щоб підібрати килим не лише під певну кімнату. Вироби відрізняються за формою, розмірами, типом матеріалів і малюнками. Немає потреби переробляти дизайн інтер’єру, якщо є можливість підібрати килим за будь-якими параметрами.

Leave a Reply