Оформлення об’єкта нерухомості за допомогою схеми забудови

Оформлення об’єкта нерухомості за допомогою схеми забудови

Бажання звести на власній земельній ділянці максимально зручну для використання споруду комерційного призначення або комфортну для проживання будівлю цілком обґрунтовано та зрозуміло. На жаль, далеко не всі зведені без попереднього узгодження об’єкти вдасться узаконити. Бюрократична процедура оформлення дозволу може суттєво затягти терміни початку будівництва. На щастя, для приватних землевласників сьогодні встановлено тимчасову спрощену форму (подробиці представлені тут – на сайті https://www.gbu.kyiv.ua/shema-namiriv-zabudovy-zemelnoyi-dilyanky/). Ось як вона виглядає практично.

Що таке схема забудови

Офіційна схема забудови — документ, що вказує місця розташування прив’язки та види об’єктів, що зводяться на земельній ділянці. Документація складається у встановленій формі (не плутати з ескізом) професійним ліцензованим архітектором-проектувальником або компанією, яка має відповідний сертифікат. Скористатися спрощеною тимчасовою формою можна у таких випадках:
• Загальна площа – до 500 кв. м.
• Висота – не більше двох поверхів без урахування мансарди (за наявності).
• Класифікація виду – будь-які індивідуальні приватні житлові будинки, присадибні споруди та споруди благоустрою чи ландшафтного дизайну.
У схемі обов’язково вказується та надається план підведення або підземного прокладання комунікацій. Детально описуються форми оздоблення фасадів і вказується відстань до сусідніх ділянок або червоної лінії.

Форма подання схеми забудови до наглядових органів

Паперовий формат схеми забудови та супровідної документації відцифровується. Електронна версія завантажується до Єдиної державної системи сфери індивідуального будівництва. Документу надається єдиний реєстраційний номер та фіксується дата подання.
Такий принцип реєстрації не застосовується у регіонах із відсутньою схемою історичних ареалів. В іншому використання схеми забудови дозволяє віддалено вирішити більшість бюрократичних питань без тривалих ходінь інстанцій.

Безкоштовна консультація та складання схеми за індивідуальними замовленнями

Ознайомитись із загальними положеннями щодо складання схеми забудови можна на офіційному сайті компанії globalbudua. Безкоштовна консультація заінтересованих клієнтів проводиться штатним фахівцем. Співробітник відповість на всі технічні та організаційні питання, що виникли, розрахує та погодить вартість послуг. Складання схеми забудови та оформлення супровідної документації виконується після укладання офіційного договору.