Поїздка поїздом у святкові дні

Поїздка поїздом у святкові дні

Поїзд один із найстабільніших видів громадського транспорту. З приходом вихідних купити ЖД квитки  (купить ЖД билеты) стає проблематично, тому що охочих дістатися з одного міста до іншого більше, ніж посадкових місць у вагонах. Особливо складно купити квитки напередодні великих національних свят.

Поради досвідчених мандрівників

Головною рекомендацією буде одна – якомога заздалегідь подбати про те, щоб викупити потрібну кількість квитків для всієї родини або компанії друзів. Спеціальний мобільний додаток Укрзалізниці дозволить це зробити максимально комфортно практично в будь-який час доби. Найпопулярнішими напрямками, де особливо великий брак місць у вагонах, варто виділити:

Номер потягуСтанція відправленняМісто прибуттяЧас в дорозі
049ККиївТрускавець9:41
026ШОдесаРахів12:32
065ШУманьХарків4:41
131ПДніпроЛьвів23:14

Якщо за кілька днів до необхідної дати вже немає вільних місць, досвідчені мандрівники рекомендують скористатися одним з наступних способів. Спробувати купити квиток з наступної станції, де робитиме зупинку поїзд. Зачекати до останнього дня, частина пасажирів повертає квитки. Але, в останньому випадку, необхідно постійно перевіряти додаток на наявність вільних квитків.

Як часто спізнюються потяги

Розклад руху потягів стабільний. Якщо навіть купити квиток за місяць до відправлення поїзда, пасажир може бути цілком упевнений у тому, що поїзд його чекатиме на початковій станції відправлення. Затримки відбуваються дуже рідко, локомотивна бригада намагається нівелювати відставання короткими зупинками та невеликим збільшенням швидкості руху складу.