Рекуператори – економія опалення та оптимальна вентиляція

Рекуператори – економія опалення та оптимальна вентиляція

У холодну пору року, коли настає опалювальний сезон, власники приватних будинків намагаються мінімізувати втрати теплого повітря. Але, свіже повітря, насичене киснем, критично важливо для здоров’я людини та її нормального самопочуття. Якщо наявні в будівлі канали вентиляції впровадити рекуператор, він дозволить зберігши тепло, забезпечити нормальну подачу повітря насиченого киснем.

Принцип роботи рекуператора

Якщо розібрати пристрій, він матиме досить простий принцип роботи. Але щоб рекуператор дійсно нормально справлявся з поставленим завданням, вкрай важливо дотримуватися точності виготовлення кожної деталі. Технічно неправильні розрахунки призведуть до негативних наслідків у процесі подальшої експлуатації. Грамотно підібраний професійний рекуператор надасть такі переваги:

  1. Потік, що надходить, за температурою практично не відрізняється від кімнатного повітря.
  2. Деталі рекуператора не потребують постійного технічного обслуговування.
  3. Займає відносно невеликий простір у будинку чи горищі.
  4. Може бути вбудований у стіну чи наявні канали вентиляції.
  5. Сучасне електронне керування гарантує максимально тонке налаштування.

Технічно досконалий рекуператор досить швидко окупає свою вартість за один чи два опалювальні сезони. Крім перерахованих переваг, він значно підвищує комфортну температуру в усіх житлових приміщеннях. Знижує витрати на опалення та гарантує тривале зберігання тепла, якщо опалення з будь-якої причини буде вимкнено.

Технічне обслуговування рекуператора

Сучасний побутовий рекуператор справді займає мало місця, на відміну від громіздких аналогів, зроблених у минулому столітті. Завдяки електронним комплектуючим обладнання здатне автономно працювати без втручання людини, підтримуючи нормальну температуру повітря в будинку та своєчасно провітрюючи приміщення:

  • обладнання здатне позбавити повітря пилу;
  • мінімізувати надходження надлишкової вологості до будинку;
  • зменшує кількість вуглекислого газу в навколишньому повітрі;
  • підходить для житлових, комерційних та технічних приміщень;
  • поглинає шуми, що надходять із вулиці до кімнати.

Приблизно один раз на рік обладнання потребує природного чищення або заміни витратного матеріалу. Це можна зробити, заручившись допомогою спеціалістів, чи самостійно. Принципово складного процесу в обслуговуванні рекуператора немає, достатньо дотримуватися технічної послідовності необхідних дій.