Запчастини для ґрунтообробної техніки

Запчастини для ґрунтообробної техніки

У процесі сезонної експлуатації навісного устаткування сільськогосподарської техніки вона схильна поступово зношуватися. Особливо гостро постає питання наявності оригінальних запасних частин https://arkgroup.com.ua/ для культиваторів та борони. Під час контакту з ґрунтом, техніка повільно, але поступово зношує робочі частини. Це особливо помітно на піщаних ґрунтах та засмічених вкрапленнями каменів.

Причини підвищеного зносу дисків борони та лап культиватора

Значна частина навісного обладнання знаходиться над поверхнею поля і практично не контактує з ґрунтом. Це забезпечує деталям більш тривалий робочий ресурс за умови проведення регулярного технічного обслуговування. А основними причинами передчасного зношування робочих частин варто виділити:

  1. Неправильно вибрана швидкість руху навісного обладнання.
  2. Занадто твердий ґрунт, який не піддавався обробці плугом.
  3. Підвищена абразивність ґрунту через вкраплення сторонніх предметів.
  4. Неправильно розташоване становище робочих органів навісного устаткування.
  5. Повне чи недостатнє сезонне технічне обслуговування техніки.

Зношування можуть піддаватися як витратні матеріали, так і навісне обладнання в цілому. Навіть якщо закупити високоякісну борону та культиватор від відповідального виробника, це не врятує навісне обладнання від передчасного зносу від перерахованих вище факторів.

Найзатребуваніші запасні частини

У міру експлуатації будь-яке, навіть найякісніше обладнання поступово зношуватиметься. Сільськогосподарська техніка не є винятком. Якщо мати доступ до широкого асортименту запасних частин, обладнання можна за лічені години відремонтувати та повернути початкові заводські характеристики. Як показує досвід експлуатації борони та культиватора, найбільш затребуваними комплектуючими варто виділити:

  • лапа, робочий орган будь-якого сучасного культиватора;
  • диск борони може мати різноманітні розміри;
  • пружини втрачають свою пружність чи ламаються;
  • запасні колеса у зборі чи окремі елементи;
  • ковзанка розпушувач теж відноситься до категорії витратних матеріалів.

Навіть найменша деталь може призвести до простою сільськогосподарського обладнання. Щоб цього не відбувалося, виробник випускає не лише сільськогосподарські машини у зборі, а й весь асортимент комплектуючих. Так, щоб власники навісного обладнання мали змогу самостійно зробити ремонт будь-якої складності. Без необхідності залучення спеціалістів з сільськогосподарської техніки.