523002

523002

Особливості перевезення домашніх тварин у поїзді

На відміну від автобуса, у поїздах далекого прямування є можливість брати із собою в дорогу домашніх улюбленців. Оформляючи квитки на потяг, достатньо у спеціальній графі вказати відповідну галочку, щоб повністю виключити ситуацію у відмові у посадці у вагон із собакою, котом чи птахом. Але, навіть у цьому випадку є свої особливості та обмеження.

На що варто звернути увагу

У загальні вагони Укрзалізниці допускається посадка лише з невеликими собаками та котами у кількості одного вихованця на пасажира. При цьому повинні дотримуватися деякі плавила. Вони необхідні для санітарної безпеки інших пасажирів та комфорту самого вихованця:

1. Тварини транспортуються у м’якій сумці або спеціальному кошику.

2. Тільки непромокальне дно, навіть якщо транспортуються птахи.

3. Наявність стандартного ветеринарного документа під час посадки у вагон.

4. Собаки без клітки допускається перевозити в купе СВ із викупом усіх місць.

Якщо домашній вихованець має висоту 45 і більше сантиметрів, його можна перевозити в залізничному транспорті тільки в наморднику, з пристебнутим нашийником та в окремому купе з викупом посадкових місць. Під час купівлі квитка все одно необхідно вказати, що разом із пасажиром подорожуватиме собака, кіт чи птах.

Тривала стоянка поїзда

Розклад руху потягів необхідний не тільки для купівлі квитків, а й можливості дізнатися, де на маршруті відбуватиметься тривала стоянка потягу, щоб мати можливість вигуляти вихованця за межами вагона. Це корисна функція, яка доступна на сайті та в мобільному додатку.