Наколінники, як засіб індивідуального захисту

Наколінники, як засіб індивідуального захисту

Для багатьох професій потрібні додаткові елементи захисту тіла, щоб у процесі виконання своїх обов’язків не отримувати травм. Особливо погано піддаються лікуванню та відновленню суглоби. Грамотно підібрані наколінники https://ars.ua/instrumenti/zasobi-individualnogo-zahistu/nakolinniki-gumovi/ дозволять робітникові залишатися досить мобільним, але при цьому не наражати навіть на найменший ризик колінний суглоб.

Загальні технічні характеристики

Зовнішню основу наколінників роблять особливо якісно. Обирають одночасно гнучкий та міцний пластик. У найдорожчих моделях цю функцію виконує вуглецеве волокно. Саме він приймає основний удар при контакті з твердими поверхнями. Внутрішній шар виготовлений з м’якого матеріалу. Це може бути поролон, силікон або альтернативний матеріал, здатний амортизувати. До інших важливих характеристик варто додати:

  1. Спеціальні кріплення для фіксації на колінному суглобі.
  2. Можливість чищення та прання у звичайній пральній машині.
  3. Міцні матеріали, які не бояться повсякденної експлуатації.
  4. Лише негорючі полімерні матеріали.
  5. Здібні ізолювати не тільки від холоду, а й електрики.

Якісні наколінники будуть надійним елементом захисту на кожен день. Досить міцна основа та стійкий шар, що амортизує, будуть дуже повільно зношуватися. Наколінники не вийдуть з ладу раптово, тим самим не підведуть працівника у найвідповідальніший момент.

Практична сфера застосування

Наколінники будуть корисні для багатьох робочих спеціальностей. Найчастіше вони є стандартною амуніцією для будівельників та монтажників. Тому що їм постійно доводиться частину своєї роботи виконувати, стоячи на одному коліні. Завдяки якісному аксесуару тепер можна не переживати через охолодження суглоба. Він буде під надійною ізоляцією матеріалу, що амортизує та зігріває. Крім цього, наколінники потрібні й для інших сфер:

  • механіки з ремонту легкових та вантажних авто;
  • сантехніки в роботі в приміщенні та на вулиці;
  • для любителів городу та професійних збирачів урожаю;
  • зварювальники на промисловому об’єкті, будівництві;
  • будь-які інші професії, де потрібно стояти навколішки.

Не варто недооцінювати важливість аксесуара. Доступна вартість дозволить купити його практично всім, хто їх потребує. Крім цього, промисловість випускає досить велику різноманітність наколінників. Деякі моделі особливо добре адаптовані до певних професій. Але, загалом, це універсальна зашита, яка однаково добре допомагатиме й агроному, та механіку.

Leave a Reply