Главная страница » Articles » Тримаємо тіло в ідеальній формі
Тримаємо тіло в ідеальній формі

Тримаємо тіло в ідеальній формі

Фізичні навантаження для людського тіла також важливі, як регулярне та збалансоване харчування. Малорухливий спосіб життя негативно впливає не тільки на загальний фізичний стан, але й на емоційний фон. Заняття пілатесом – це комплекс гімнастичних вправ, розрахований на будь-який вік. Досить прості, вони допомагають підтримувати в тонусі всі важливі м’язи. Одночасно формують здоровий апетит та прискорений обмін речовин.

Трохи історії

Системі вправ вже понад 100 років. За цей тривалий час вона встигла зарекомендувати себе як відмінний засіб від малорухливого способу життя. Регулярні заняття гарантовано допоможуть уникнути численних дрібних побутових травм. Пов’язаних з розтягуваннями м’язів та сухожиль під час фізичних навантажень. Гімнастика зазнала ряд змін, підлаштовуючись під сучасний ритм людини. Так, щоб займати мінімум часу, але при цьому давати максимальний ефект.

Важливість занять в професійному тренажерному залі

Будь-які фізичні вправи, особливо якщо вони робляться вперше, повинні проходити під контролем досвідченого інструктора. Фахівець своєї справи допоможе відразу в декількох напрямках. Головними перевагами тренажерного залу та тренера можна виділити:

  1. Контроль навантажень, поступове їх нарощування.
  2. Наявність великої кількості вільного простору.
  3. Спеціальні тренажери допоможуть домогтися кращих результатів.
  4. Страхування з боку допоможе уникнути травм.
  5. Регулярні відвідування залу дисциплінують людину.

Важливо: на самому початку занять тіло буде трохи чинити опір незвичним фізичним навантаженням. Це нормальна реакція на будь-який прояв фізичної активності. Але, пройде кілька занять, і ви вже самі будете хотіти регулярно займатися пілатесом.

Пілатес для схуднення

Тут варто відразу обмовитися, будь-які фізичні навантаження стимулюють апетит. Сам по собі комплекс вправ не зможе дати необхідного ефекту, якщо комплексно не дотримуватися правильної дієти. Пілатес грамотно навантажує всі групи м’язів, стимулює спалювання жирів, заміщує їх м’язовою масою. Для цього необхідно робити наступні вправи:

  • розгинання спини та повороти тазом;
  • махи та підйоми ногами;
  • силове зведення ніг;
  • класична планка;
  • додаткові вправи з індивідуальними назвами.

Leave a Reply